donderdag 28 juni 2007

Modest Mouse @ AB


Na een oponthoud van vijftien minuten betrad de oppermuis het Brusselse podium. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een gitzwarte avond van te maken. Al leek het hier even om een self-fulfilling prophecy te gaan, afgaande op de knikkerogen en attitude van frontman Isaac Brock. De twee eerste nummers, waaronder de übercatchy single Dashboard, werden dan ook nietig herleid tot iets wat niet eens in de buurt kwam van ... en bovendien niet eens te omschrijven valt als een nummer. Zelfs Johnny Marr (ex-The Smiths, nvdr.) was niet in staat om het geheel enigszins vakkundig bij elkaar te houden.

In wat volgde herpakte de band zich evenwel en ontpopte zich daarbij als een gifkikker op dodentocht. De voortdurend wisselende instrumentele bezetting speelde daarbij een rol des duivels. Er was het samenspel van de twee semi-identieke drummers (inclusief matchende marcellekes), frontman Brock die afwisselend electrische gitaar/banjo speelde, een toetsenist/trompettist, etc. Anderzijds had je ook de moordende setlist, die vooral bestond uit nummers van Good News For People Who Love Bad News en -uiteraard- We Were Dead Before The Ship Even Sank.

Opmerkelijk was vooral het nummer Tiny Cities Made of Ashes, waar frontman Brock even door het publiek waadde, terwijl de man gitaar bleef spelen met zijn tanden. Eens terug op het podium volgde er geflirt met, annex gemolesteer van, statieven. Zonder twijfel: memorabel optreden!

Linkdump » MySpace / Site
YouTube » Dashboard / Float On / Bukowski

Geen opmerkingen: