donderdag 5 juli 2007

Today my heart swings


Your heart makes me feel / Your heart makes me moan / For always and ever / I’ll never let go’. De openingstrack ‘Pioneers to the Falls’ op het nieuwe zilveren schijfje van Interpol lost de verwachtingen in: de rock omzwervingen van ‘Antics’ liggen in het verleden en daarmee zijn we opnieuw aanbeland bij de donkere romantiek zoals die terug te vinden is op ‘Turn On The Bright Lights’.

Na het feilloos overleven van de sophomore slump (een tegenvallende tweede plaat, nvdr.) stond Interpol met 'Our Love To Admire' een nog grotere uitdaging te wachten. Het is immers met deze plaat dat de Amerikaanse band de overstap maakt naar een major platenmaatschappij.

Eerder vorige maand werd de eerste single 'The Heinrich Maneuver' op het grote publiek losgelaten. Niets nieuws omzeggens. De vrees sloeg dan ook om het hart wanneer na een eerste oppervlakkige luisterbeurt bleek dat de gehele plaat in het verlengde van het oud materiaal ligt. Al behoeft deze conclusie toch wat nuancering.

Het is inderdaad zo dat de band geen moeite heeft gedaan om af te wijken van hun herkenbaar geluid. Toch graaft 'Our Love To Admire' dieper dan de vorige twee platen. Alles zit vooral veel subtieler in elkaar en tekstueel is het geheel ook een stuk (ver)rijke(nde)r in vergelijking met zijn twee voorgangers. Het duurt evenwel een tijdje vooraleer de plaat echt goed in het gehoor gaat liggen.

Desalniettemin: opnieuw wereldklasse. Zonder twijfel.

Linkdump » Myspace / Website
YouTube » Slow Hands / Heinrich Maneuver / PDA / Evil
More » Interpol speelt op 23 november in Vorst

1 opmerking:

Unknown zei

Ik heb écht nooit naar Interpol kunnen luisteren en ik zal het nooit langer dan een minuut doen. Ik pas.